aaa

Czerwiec to miesiąc pełen ciężkiej pracy przy PROJEKCIE A+A: sztuka w przestrzeni wiejskiej. Choć główne działania warsztatowe zaplanowaliśmy na lipiec i sierpień, tak teraz przeprowadzamy research w 6 miejscowościach z terenu powiatu polkowickiego. Już teraz możemy zdradzić, że będziemy działać w takich wsiach, jak: Krzydłowice, Kłobuczyn, Wilkocin, Pogorzeliska, Buczyna i Żelazny Most.

Nad czym teraz pracujemy?

Szukamy niezbędnych dla nas informacji, kontaktów, numerów telefonu i odwiedzamy wszystkie miejscowości. Rozmawiamy z sołtysami, liderami, bilbiotekarkami, świetlicowymi i z napotkanymi mieszkańcami. Chcemy dowiedzieć się, jak najwięcej o danej miejscowości i ludziach w niej mieszkających. Spisujemy spostrzeżenia i rodzące się pomysły, rozmawiamy o naszych inspiracjach i planujemy kolejne kroki. Pod koniec czerwca  ustalimy harmonogram naszych jednodniowych warsztatów artystycznych dla poszczególnych miejscowości i zamieścimy go w formie graficznej na plakatach.

Tymczasem do zobaczenia w kolejnych miejscowościach:
Sobota 25.06.2016 – Wilkocin i Pogorzeliska
Poniedziałek 27.06.2016 – ponownie Krzydłowice i Żelazny Most
Środa/Czwartek – Kłobuczyn i Buczyna (do ustalenia)

Byliśmy już w Krzydłowicach i Żelaznym Moście!

Krzydlowice 1 Krzydlowice 2 Zelazny Most
0c4961df-c4d8-4a88-9911-7722b4894f75

„Projekt jest dofinansowany ze środków budżetu Województwa Dolnośląskiego”