Wielkimi krokami zbliżają się wakacje, dlatego postanowiliśmy ruszyć w świat z nowym projektem skierowanym do dzieci i młodzieży, która większą część letniego wypoczynku spędzi w domach. Tym razem zatrzymamy się na dłużej w Koźlicach (gm. Gaworzyce) i zrealizujemy działania pod kryptonimem „Gratka”.

Projekt „Gratka” skierowany jest do dzieci i młodzieży od 10 roku życia i składa się z kilku etapów. Będziemy spotykać się regularnie ze stałą grupą uczestników i poznamy różne (ciekawe!) rodzaje gier, m.in. planszowe, podwórkowe, na papierze czy komputerowe. Nie zabraknie wieczoru gier dla wszystkich mieszkańców czy turnieju piłkarskiego na… konsoli. Dodatkowo przeprowadzimy warsztaty modelowania i druku 3D.

Nasze działania mają na celu nie tylko urozmaicić wakacyjne popołudnia, ale przede wszystkim pozwolić zgłębić tajniki różnych gier, wszystko po to… by finalnie uczestnicy zaprojektowali i stworzyli prototyp własnej gry planszowej.

Pierwsze, organizacyjne spotkanie odbędzie się we wtorek 20 czerwca w Świetlicy Wiejskiej w Koźlicach o godzinie 17:00. Obowiązują wcześniejsze zapisy u Sołtysa lub w świetlicy, ponieważ liczba miejsc jest ograniczona.

Jedno jest pewne – tego lata będzie się działo, tzn. grało 😉

Projekt "Gratka" jest finansowany ze środków własnych Fundacji Mamut.

Partnerzy: Sołtys wsi Koźlice wraz z Radą Sołecką oraz Świetlica Wiejska w Koźlicach.