W lutym ruszyły niezwyczajne zajęcia ruchowe – teatr tańca, w których bierze udział integracyjna grupa Mig Mig. Każdy może się jeszcze dołączyć! Uczestnicy przełamują swoje bariery, a przy tym świetnie się bawią.

Grupa Mig Mig powstała podczas realizacji zeszłorocznego projektu „Sztuka Tolerancji”, który okazał się być wielkim sukcesem. Uczestnicy tak się ze sobą zżyli, iż kontynuacja regularnych spotkań była czymś oczywistym.

Po doświadczeniach z teatrem tym razem wybór padł na zajęcia ruchowe związane z tańcem, które będą realizowane przez kilka najbliższych miesięcy. Podczas zajęć teatru tańca każdy przełamuje jakieś swoje bariery – zarówno psychiczne jak i fizyczne. Jednocześnie wszystkie przeprowadzane ćwiczenia są maksymalnie dostosowywane do możliwości każdego z uczestników. Co spotkanie uczestnicy uczą się nowych choreografii, nabierają świadomości własnego ciała, poprzez ekspresję wyrażają siebie, a przy tym świetnie się bawią. O tym, że spalają zbędne kalorie i nadmiarowe kilogramy nawet nie trzeba wspominać.

W skład Grupy Mig Mig wchodzą osoby niepełnosprawne (różne rodzaje i stopnie niepełnosprawności) oraz ich zdrowi przyjaciele. Grupa jest otwarta. Zapraszamy zarówno osoby zdrowe, które chcą przełamać swój strach przed nieznanym, jak i osoby niepełnosprawne, które chcą się regularnie spotykać w gronie życzliwych osób. Wszyscy razem będziemy tworzyć coś niesamowitego dla lokalnej społeczności.

Zajęcia z teatru tańca dla Grupy Mig Mig odbywają się w Gminnym Ośrodku Kultury w Radwanicach w każdy czwartek o godz. 18 i trwają ok 1-1,5 godziny. Instruktorem jest Rafał Pawlak.