logo mig migGrupa Mig Mig jest grupą integracyjną, w skład której wchodzą osoby zdrowie oraz niepełnosprawne. Nadrzędnym celem jest stworzenie dla osób z różnymi dysfunkcjami miejsca w życiu kulturalnym oraz prowadzenie zajęć dla nich dedykowanych, by mogli poczuć się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Z drugiej strony – dążymy do ich pełnej integracji z osobami zdrowymi, by uświadomić innym, że każdy człowiek jest wartościowy i potrzebny.

Grupa jest otwarta. Zapraszamy zarówno osoby zdrowe, które chcą przełamać swój strach przed nieznanym, jak i osoby niepełnosprawne, które chcą się regularnie spotykać w gronie życzliwych osób. Wszyscy razem będziemy tworzyć coś niesamowitego dla lokalnej społeczności.

Spotkania Grupy MigMig odbywają się zazwyczaj raz w tygodniu, a charakter tych spotkań, tematyka oraz termin ustalane są na bieżąco przez samych uczestników. Jesteś zainteresowany? Skontaktuj się z nami, a podamy dokładniejsze informacje odnośnie kolejnego spotkania.

Do tej pory zrealizowano zajęcia z Polskiego Języka Migowego, warsztaty teatralne, o których można więcej przeczytać TUTAJ.  Były też zajęcia z teatru tańca, kolejny cykl warsztatów teatralnych, zakończony drugim premierowym spektaklem, o którym więcej możecie przeczytać TUTAJ. W listopadzie 2016 roku ruszyła Pracownia Integracji Twórczej z cyklem warsztatów plastycznych i ceramicznych skierowanych w głównej mierze do osób niepełnosprawnych, a co będzie potem? Zadecydują sami uczestnicy.

heh