W piątek 24 marca w Miejskim Ośrodku Kultury w Głogowie odbędzie się jubileuszowy X Przegląd Spektakli o Tematyce Profilaktycznej „Teatrapia 2017”, na którym zaprezentuje się też nasza Integracyjna Grupa Mig Mig ze spektaklem „Okienka”.

Jesienią Mig Mig miał premierę swojego drugiego spektaklu KLIK, aktorzy jak i reżyser czuli pewien niedosyt. Miesiące przygotowań i tylko jedna prezentacja… Wszyscy chcieli, by historię o dorastaniu mogli pokazać raz jeszcze. Na roczku Mamuta reżyser spektaklu Agnieszka Wilczyńska-Urbanowska obwieściła radosną wieść – zgłosiła „Okienka” na „Teatrapię 2017”.

Największy problem w tym, że po premierze grupa Mig Mig już nie miała prób, więc spotkaliśmy się w piątkowy wieczór (17.03) na pierwszej i jedynej próbie po 5-miesięcznej przerwie. Nieco baliśmy się, czy aktorzy wszystko pamiętają i… pozytywnie się zaskoczyliśmy. Tradycyjnie w dobrym humorze przypomnieliśmy sobie scena po scenie i pójdziemy na żywioł podczas przeglądu.

Zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby obejrzeć „Okienka” w najbliższy piątek do MOKu w Głogowie o godzinie 9 na jubileuszową „Teatrapię”!

Przypomnijmy, że grupa na tym przeglądzie zadebiutowała rok temu i to w wielkim stylu, ponieważ zdobyła Grand Prix KLIK. Jak będzie w tym roku? Przekonamy się już w piątek. Dla grupy jednak najbardziej liczy się to, że po raz kolejny będą mogli pokazać się na dużej, profesjonalnej scenie, która dodaje im tylko kopa do dalszej pracy! A już pod koniec marca będziemy mieć dla Was całkiem nowe wieści o poczynaniach teatralnych Integracyjnej Grupy Mig Mig.