Jesteśmy młodą organizacją pełną pomysłów i zapału do pracy, jedyne czego nam aktualnie brakuje, to zaplecza sprzętowego: biurowego, szkoleniowego i promocyjnego. To wszystko się niebawem zmieni – dzięki projektowi „Na dobry start!”

u informatykaNiedawno informowaliśmy o tym, że dostaliśmy grant na nasz projekt, a teraz przyszła kolej na jego realizację. Jesteśmy po konsultacjach z informatykiem, w celu doboru najlepszego sprzętu komputerowego i oprogramowania antywirusowego. W międzyczasie grupa projektowa, dzięki gościnności Gminnego Ośrodka Kultury w Radwanicach, zebrała się już trzy razy. Na poszczególnych spotkaniach szczegółowo omówiliśmy budżet i harmonogram projektu, następnie przedstawione zostały oferty sprzętów oraz projekty graficzne materiałów promocyjnych fundacji takich, jak: wizytówki, plakaty i buttony.

Ponadto planujemy już pierwsze szkolenia zarządu i wolontariuszy, do których zebranie grupy projektowejwykorzystamy sprzęt komputerowo-biurowy sfinansowany dzięki grantowi oraz wkładowi własnemu fundacji. Co kupimy dzięki grantowi? Będzie to między innymi laptop, laserowe urządzenie wielofunkcyjne, program antywirusowy, program księgowy, tablica szkoleniowa flipchart z akcesoriami, materiały promocyjne oraz biurowe.

Projekt „Na dobry start!” zapewni fundacji naprawdę dobry start w działalność statutową naszej organizacji, byśmy bez barier mogli animować, wpierać oraz tworzyć warunki dla rozwoju kultury i sztuki w małych społecznościach lokalnych.

<< Zadanie zrealizowane w ramach projektu „OdDOLNY ŚLĄSK”, dofinansowanego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich, realizowanego przez Legnickie Stowarzyszenie Inicjatyw Obywatelskich i Fundację „Wrzosowa Kraina”. >>panel z logotypami oddolny