Wiemy, że dla większości z Was wakacje to czas odpoczynku, jednak nie dla Integracyjnej Grupy Mig Mig! Uczestnicy właśnie pracują nad drugim spektaklem, którego premiera już niebawem. Co jeszcze słychać wśród Mig Mig-ów?

logo mig migZgodnie z deklaracjami – pod koniec czerwca odbyła się kolejna integracja. Tym razem, dzięki gościnności jednej z rodzin – członków grupy, w ogrodzie przy grillu. Nie będzie przesadą, kiedy stwierdzimy, że nasza kilunastoosobowa grupa czuje się już jak jedna wielka rodzina. Popołudniowe spotkanie w cieniu drzew było nie tylko okazją do rozmów, ale i do pracy nad spektaklem. Plenerowa próba jak zawsze owocowała nowymi pomysłami i przeciągnęła się do późnych godzin wieczornych.

Reżyser Agnieszka Wilczyńska-Urbanowska ma nie lada wyzwanie, ponieważ temat określony przez uczestników grupy nie jest najłatwiejszy do przedstawienia. Wspólnie opracowywujemy nowe sceny, często ewoluują w zaskakującym kierunku i… okazuje się, że jest to strzał w dziesiątkę. Jednego jesteśmy pewni – będzie to kolejne przedstawienie, o którym będzie głośno (dosłownie i w przenośni).

Więcej szczegółów póki co nie zdradzamy, a już dziś zapraszamy na całkiem nowy spektakl grupy Mig Mig, który swoją premierę będzie mieć już 21 sierpnia!

okienka3 okienka2 okienka1