Integracyjna Grupa Mig Mig z rodzinami w minioną sobotę (21.04) już po godzinie 14 stawiła się do radwanickiego parku zwarta i gotowa, by przyszykować pierwsze tegoroczne ognisko. Miejsce wokół paleniska uprzątnięto, nazbierano górę chrustu i rozpalono ogień. W międzyczasie porozstawiano stoły, ławki i przygotowano poczęstunek.

Po godzinie 15 z głośników rozbrzmiała muzyka, a do roześmianej grupy Mig Mig w równie dobrych humorach dołączyli członkowie Stowarzyszenia Pomagamy Razem.

A co się potem działo! Jedni piekli kiełbaski, drudzy na pobliskiej polanie grali w piłkę, badmintona, golfa, bawili się w berka, skakali na skakance…

13015207_1265923893435855_8065578401096539801_n

13092109_1265923830102528_8794066434723842222_n

13087540_1265924060102505_8725361878856934426_n

13062249_1265923693435875_2412867368067000127_n

Radosne okrzyki i muzyka ściągała w miejsce zabawy ciekawskich przechodniów. Kiedy brzuchy były już najedzone, a w ognisku dopiekały się ziemniaki, w ruch poszła gitara, śpiewnik i cały park rozbrzmiewał biesiadnymi szlagierami.

13055455_1265924186769159_2144404556236125347_n

13082533_1265924466769131_5430374414486955394_n

13082588_1265924146769163_3590467771082377522_n

13096026_1265924263435818_4526300495004411472_n

Łącznie przy ognisku zebrało się ponad 30 osób. Ilości pochłoniętych kiełbasek, pianek, chleba czy ciasta nie będziemy podawać 😉 Pogodę chyba zamówiliśmy, bo prognozy nie były optymistyczne (zapowiadano deszcz), na biesiadników spadło ledwo kilka kropli, a prawdziwa ulewa przyszła dopiero wtedy, kiedy ostatni uczestnicy opuszczali park.

To było naprawdę niesamowite popołudnie, wszyscy bawili się tak rewelacyjnie, że na początku wakacji planujemy kolejne ognisko – o wszystkim będziemy informować na naszej stronie internetowej oraz FB. Mamy nadzieję, że będzie nas jeszcze więcej!

Tymczasem zobaczcie jeszcze mały wycinek tego, co się działo w sobotę!

13043564_1265924090102502_7604991051856487433_n 13043658_1265923120102599_9186211723991682628_n

13103345_1265923243435920_258798427408114838_n  13061975_1265923566769221_4754788847443482864_n