Za nami (20.06.2017) inauguracyjne spotkanie uczestników projektu „Gratka” w Koźlicach, gmina Gaworzyce. Wtorkowe zajęcia były tylko krótkim wstępem do tego, co będzie się grać dziać 😉 od przyszłego tygodnia.

Po przedstawieniu ogólnego zamysłu projektu przyszła pora na gry. Na pierwszy ogień poszły gry… w piłkę, ponieważ okazało się, większość przybyłych osób to wierni fani piłki nożnej. Każdy miał za zadanie przeliterować swoje imię, podbijając jednocześnie piłkę. W ten oto sposób mamy w grupie projektowej między innymi Pio, Mat i Hubę 😉

Następnie w ruch poszła drukarka 3D, która od początku budziła największe zainteresowanie przybyłej młodzieży. Wcześniej uczestnicy zapoznali się z tym, co dzięki takiej drukarce można stworzyć, a następnie z zaciekawieniem obserwowali początek drukowania… spinnera. Zanim jednak grupa zrobi z tej drukarki użytek na potrzeby projektu, czeka ją wiele ciekawych aktywności związanymi ze światem gier. Na pierwszym spotkaniu uczestnicy zapoznali się z zasadami gier takich jak Cubes Story, Double czy Słowotwory, jednak prawdziwe rozgrywki odbędą się w następny wtorek, kiedy to ciekawych gier będzie jeszcze więcej!

Jest to ostatni dzwonek, by wszyscy chętni dołączyli do grupy projektowej, ponieważ doświadczenie zbierane przez wszystkie nasze spotkania zaowocują podczas tworzenia własnej gry, a może nawet kilku gier planszowych.

Zapraszamy!

Projekt finansowany ze środków własnych Fundacji Mamut.
Partnerzy: Sołtys wsi Koźlice z Radą Sołecką oraz Świetlica Wiejska w Koźlicach