Już niebawem do sześciu wsi z Powiatu Polkowickiego z ofertą całodniowych darmowych warsztatów  wyruszy niezwykły duet: Artystka i Animator. Będzie nieszablonowo, kreatywnie i intensywnie – wszystko za sprawą projektu „A+A: sztuka w przestrzeni wiejskiej”. Chcesz wiedzieć więcej? Ostatnie tygodnie były bardzo pracowite. Zakończyliśmy wizyty zapoznawcze w sześciu miejscowościach z terenu Powiatu Polkowickiego, rozmawialiśmy i spotykaliśmy się z sołtysami, osobami prowadzącymi świetlice oraz mieszkańcami. W wyniku tych wyjazdów studyjnych ustaliliśmy harmonogram działań dla poszczególnych miejscowości.

panle pogorzeliska

Czego można się spodziewać po całodniowych DARMOWYCH warsztatach, które dotrą do mniejszych miejscowości w powiecie i będą skierowane do wszystkich chętnych mieszkańców? Różnorodnych działań artystycznych, opartych między innymi o perfomance, fotografię, grafikę, architekturę, design, plastykę, rzeźbę, teatr i taniec, które będą miały na celu stworzenie lokalnego dzieła sztuki. Wszystko będzie się odbywało w nawiązaniu do trendów sztuki współczesnej i wydarzeń kulturalnych w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Wrocław 2016.

Od rana w miejscowości będzie obecny duet A+A, w godzinach 10-14 przeprowadzony zostanie pierwszy blok warsztatów artystycznych, kolejny blok będzie trwać od 15:30 do 18, a już od 19:30 rozpocznie się publiczna prezentacja efektów pracy mieszkańców. Warsztaty będą się odbywać w świetlicach wiejskich lub tuż obok.

panel wilkocin

Zachęcamy do zapoznania się z plakatami, na których znaleźć można szczegółowy harmonogram działań dla poszczególnych miejscowości, plan warsztatów, jak i szereg istotnych informacji o projekcie A+A: sztuka w przestrzeni wiejskiej. Zaczynamy już 16 lipca w Żelaznym Moście gm. Polkowice! Następnie odwiedzimy Buczynę gm. Radwanice (17.07), Wilkocin gm. Przemków (23.07), Kłobuczyn gm. Gaworzyce (30.07), Krzydłowice gm. Grębocice (13.08) oraz Pogorzeliska gm. Chocianów (14.08).

Do zobaczenia w Twojej miejscowości!

Materiały promocyjne:

ulotka aa2 plakat z harmonogramem2 plakat powiat polkowicki2

„Projekt jest dofinansowany ze środków budżetu Województwa Dolnośląskiego”